Halil aktas

Functie: Innovation & Business Development Manager
Email: h.aktas@aeres.nl
Telefoon: +31 (0)88 020 6000 / +31(0)6 283 359 56
Social: LinkedIn

Over Halil Aktas

Halil Aktaş werkt als Innovatie & Business Developer bij Aeres Hogeschool en is MT lid voor het Centre of Expertise Groen, Expertisecluster Dier. Halil is gepromoveerd aan de VU University Amsterdam op ontwikkelen van fosfor-bevattende organometaalverbindingen (fysische organische chemie). Na zijn promotie heeft Halil verschillende functies vervuld binnen de agro-food industrie in zowel Nederland als in het buitenland (Verenigde Staten en Singapore).

Als ondernemer werkte Halil voor de Europese Commissie, biologische cacaoproducent en voor Monsanto/Bayer. Naast zijn functie als BD is Halil ook projectleider van verschillende projecten op het gebied van circulaire economie (Circulair Kip) en precisielandbouw (PreciSIAlandbouw). Tevens is Halil thema 10 leider van Master Agribusiness Development en is docent projectmanagement, innovatiemanagement en food quality & safety management (internationaal).

Naast valorisatie van kennis legt Halil relaties met de essentiële actoren in het werkveld zoals brancheorganisaties, ministeries, regionale organisaties, ondernemers, onderwijsinstellingen en onderzoeksfaciliteiten. Halil identificeert kansrijke initiatieven en zorgt dat deze begeleid worden in de diverse stappen van het onderzoek naar het uiteindelijk in de markt brengen van producten en diensten. Als innovator heeft Halil verschillende voedingsingrediënten gecommercialiseerd (gemodificeerde maïszetmelen) en foodprocessen gepatenteerd (sucralose, energiereductie en zuivering van oplosmiddelen). Halil werkt graag in cross-overs aan maatschappelijk relevante, complexe praktijkgerichte onderzoek.