eva lems

Functie: Projectleider ontwikkeling Master Gezond Gedrag & Leefomgeving, Docent Voeding & Gezond Leven, Onderzoeker
Lectoraat: Groene & Vitale Stad
Email: e.lems@aeres.nl
Social: LinkedIn

Over Eva Lems

De onderwerpen gezondheid, duurzaamheid en onderwijs lopen als een rode draad door het CV van Eva Lems heen. Haar interesse ligt vooral bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van gezondheid en duurzaamheid door samen te werken met de álle betrokken. Hoe creëer je synergie tussen verschillende disciplines en actoren in de maatschappij? Bij de gemeente Amsterdam werkte Eva Lems met verschillende stakeholders aan de Voedselstrategie van Amsterdam en betrok zij bewoners bij de ontwikkeling van verschillende parken in de stad.

In haar promotieonderzoek bij het Athena Instituut van de Vrije Universiteit richtte zij zich op de vraag hoe gezondheidspromotie voor jongeren uit achterstandswijken in Amsterdam te verbeteren en hoe deze jongeren zelf te betrekken bij het ontwikkelen van gezondheidspromotie en gezondheidsbeleid.

Bij Aeres Hogeschool Almere werkt Eva Lems als docent Voeding & Gezond Leven en onderzoeker. Ook is zij bezig met het ontwikkelen van de nieuwe Master Gezond Gedrag & Leefomgeving. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen minder ongezonde keuzes maken door interventies in de sociale en fysieke leefomgeving?