Claudia Segreto

Functie: Onderzoeker
Emailc.segreto@aeres.nl
Social: Twitter, LinkedIn

 

Over Claudia Segreto

Claudia Segreto werkt als onderzoeker binnen het thema Food van Aeres Hogeschool. Haar activiteiten liggen voornamelijk bij gezond en duurzaam voedsel in stedelijke gebieden in relatie tot transformaties van voedselsystemen.

Na het behalen van haar eerste master (cum laude) in Biomedische Wetenschappen aan de University Of Palermo (IT), besloot Claudia een tweede master in Nutrition and Health te volgen aan Wageningen University and Research (september 2016 - augustus 2018). Aan de WUR volgde ze o.a. vakken over interdisciplinaire thema's in voeding en duurzaamheid, ethiek van voeding en voedsel en psychobiologie van voedselkeuze en eetgedrag.

Claudia trad in februari 2018 in dienst bij Aeres Hogeschool, in welk jaar ze een gezamenlijk stageproject tussen Wageningen UR en Aeres Hogeschool uitvoerde, waarbij ze de veranderingen in voedingsgewoonten onder Syriƫrs in Nederland onderzocht. Meer recentelijk heeft Claudia een studie ontworpen en uitgevoerd om de toegang van consumenten tot het lokale voedselinitiatief 'Support your locals' te onderzoeken, en een participatief onderzoek (photovoice) uitgevoerd om percepties van gezonde en duurzame voedselomgevingen en voedselconsumptiepraktijken onder etnische minderheidsgroepen in Almere in kaart te brengen. Momenteel is Claudia betrokken bij twee Europese projecten: Healthy Food Africa (HFA) en het European Forum on Urban Agriculture (EFUA), waarbij ze verschillende onderzoeksactiviteiten uitvoert om een transitie naar een gezonder en duurzamer voedselsysteem te bevorderen.