Uitzwaai Wageningen 2020

De Uitzwaai in Wageningen - meer dan de afsluiting van het studiejaar

Date

Op donderdag 17 juli jl. kwamen we met collega’s bij elkaar in Wageningen om een jaarlijkse traditie voort te zetten: de Uitzwaai.

Onder normale omstandigheden is dit een feestelijke afsluiting van het studiejaar. Een dag in het teken van ontspanning en gezellig samenzijn waarna we de zomervakantie inluiden met elkaar. Dit jaar leek de dag even figuurlijk in het water te vallen vanwege Corona. Gelukkig wist onze personeelsvereniging de ‘PeeVee’ een Corona-proof variant te bedenken en kon het in afgeslankte vorm tóch plaatsvinden. Dit resulteerde in een middag die op z’n tijd letterlijk in het water viel, wat hadden we een regen! Uitgerust met veel paraplu’s en regenjassen stonden we op het parkeerterrein achter ons gebouw. Alleen met hoge uitzondering en veel handen-wassen konden we het gebouw in voor het toilet. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken. Wat was het fijn om elkaar weer even in het echt te zien na maanden thuiswerken.

Afscheid

Naast de afsluiting van het studiejaar, werden er deze middag ook maar liefst 5 AHW-carrières officieel afgesloten; docenten Cécile Verhoeven, Johan Bijzen, Mart van de Veeweij en Toon van der Ven gaan na zo’n 15-20 jaar bij Stoas/Aeres Hogeschool Wageningen – en zelfs na 40+ jaar in het onderwijs! – te hebben gewerkt met pensioen.

Uitzwaai Wageningen 2020 pensionados
Op de foto van linksboven naar rechtsonder: Mart van de Veeweij, Toon van der Ven, Cécile Verhoeven en Johan Bijzen.

Karin Evertse van het Werkplekbureau heeft na 17 jaar de knoop doorgehakt om een baan dichter bij huis te zoeken en werkt nu bij Windesheim.

Uitzwaai Wageningen 2020 Karin
Op de foto: Karin Evertse

Le troisième âge

Pensioen: de één is er meer aan toe dan de ander en nog niet iedereen weet al wat de invulling van deze ‘derde levensfase’ gaat worden. Stil achter de geraniums zitten is er in ieder geval niet bij; de één gaat achter de kleinkinderen aanrennen, de ander blijft werken in de vorm van (betaalde) klussen of stapt op een boot en ziet wel waar de reis heen gaat. Ook hobby’s krijgen weer meer tijd en aandacht.
We gaan deze zeer gewaardeerde collega’s als personen zeker missen; gelukkig blijven we hun inspanning en toewijding nog overal terugzien in het curriculum, in werkprocessen en in mooie anekdotes aan de (digitale) koffietafel.

Vooruitblik

Gelukkig hebben we naast alle afscheid en afsluiting ook vooruit kunnen kijken naar het nieuwe studiejaar; tijdens de Uitzwaai waren namelijk ook 5 nieuwe collega’s aanwezig. Zij worden na de vakantie voorgesteld. 

Een nieuw studiejaar vol nieuwe energie. We hebben er zin in! Voor nu wensen we iedereen een fijne zomervakantie.