Openbare les ‘Voedseltransitie op je bord’

Voedseltransitie op je bord

Date

Onlangs vond de openbare les ‘Voedseltransitie op je bord’ plaats, gegeven door docent Simone Cremers. Dit in het kader van de Dutch Food Week.

Allereerst werd een peiling gehouden om inzicht te krijgen in ieders inspiratie om met duurzaam voedsel bezig te zijn en de mate waarin deelnemers er actief mee bezig zijn. Ook werd ingegaan op huidige voedselsystemen, de grenzen ervan en de noodzaak voor een transitie. Aan de hand van transitiemodellen werd getoond hoe transities kunnen verlopen en wat de status nu is binnen de voedselsector.

Deelnemers mochten ook zelf aan de slag met de opdracht in te schatten wat het land van herkomst was van verschillende soorten groenten.

Na de les verzorgden eerstejaars studenten van de docentopleiding Consumptieve techniek, een proeverij van diverse duurzame hapjes. Leren, ervaren en proeven, het bleek opnieuw een zeer geslaagde combinatie.

Openbare les ‘Voedseltransitie op je bord’
Openbare les ‘Voedseltransitie op je bord’
Openbare les ‘Voedseltransitie op je bord’