Aeres Hogeschool Almere houdt bitter gourd proeverij in de stadskas in Almere

Date

Op woensdag 9 oktober hebben studenten Voeding & gezond leven van Aeres Hogeschool Almere een erg leuke en succesvolle bitter gourd proeverij georganiseerd in de stadskas in Almere. De proeverij was onderdeel van de Dutch Food Week. De studenten hebben live gekookt, zodat winkelend publiek vers bereide bitter gourd-gerechtjes kon proeven. Het doel van deze middag was om te onderzoeken of deze bijzondere groente een toekomst heeft in Almere.

Bitter gourd

Het regelmatig eten van bitter gourd, ook wel sopropo genoemd, lijkt een positief effect te hebben op de gezondheid. Studenten VGL doen hier namens het Aeres Burger Lab uitgebreid onderzoek naar, momenteel vooral naar het effect van de groente op diabetici. In de stadskas heeft iederéén kennis kunnen maken met deze bijzondere groente. Curry, soep, thee en tonic, je kan er veel verschillende kanten mee op. Na het proeven mochten de bezoekers laten weten wat ze ervan vonden. Zo brengen de studenten in kaart of en hoe de bitter gourd een toekomst heeft in Almere.

Dutch Food Week

De proeverij vond plaats in de stadskas in Almere Centrum, waar van 5 tot en met 13 oktober activiteiten worden georganiseerd door verschillende initiatieven uit Almere. De stadskas is onderdeel van de Dutch Food Week. In deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd door partijen uit de foodsector met als doel het delen van hun passie, enthousiasme en kennis over voeding. Dit kunnen onder andere wetenschappers zijn, boeren, ondernemers, industrie, overheid en retail. Zo kom je erachter waar voedsel vandaan komt en hoe voedzaam onze dagelijkse kost nu eigenlijk is.

Aeres Hogeschool Almere houdt bitter gourd proeverij in de stadskas in Almere