Les Dienstverlening en Producten

Nieuwe lerarenopleiding Dienstverlening en Producten succesvol van start

Date

Sinds een maand zijn ruim twintig professionals werkzaam in het VMBO gestart met de lerarenopleiding Dienstverlening en Producten. Aeres Hogeschool Wageningen is de enige hogeschool in Nederland die deze opleiding aanbiedt als geaccrediteerde initiële tweedegraadslerarenopleiding. Deze opleiding verstrekt docenten die les (willen) geven in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten een formele tweedegraads bevoegdheid. Speciaal voor deze eerste groep studenten is een maatwerkprogramma opgesteld dat rekening houdt met een eventuele andere bevoegdheid en werkervaring van de studenten.

Spannend, leuk en nieuwsgierig

Dat zijn de woorden die rondzoemen in deze diverse club van studenten. Ze geven al les in het vmbo en verdiepen zich nu met elkaar in portfolio’s, het organiseren van evenementen, schrijven van artikelen en discussiëren over de verschillende rollen die een docent heeft. Een student: “Zelf krijg ik hier veel energie van. Je wordt uit je comfortzone gehaald en dat maakt het spannend en heel interessant.”

Meer over de deeltijd lerarenopleiding Dienstverlening en Producten

De lerarenopleiding Dienstverlening en Producten (D&P) is gebaseerd op de bestaande beroepspraktijk én leidt voor diezelfde beroepspraktijk op. De opleiding is geschikt voor docenten op het vmbo maar ook voor onderwijsassistenten en instructeurs of docenten met een pabo-diploma. Vooropleiding en werkervaring bepaalt hoe het maatwerktraject vorm krijgt. De structuur van het onderwijsprogramma is sterk gericht op het leren in de authentieke context. Iedere onderwijseenheid bestaat uit lessen en opdrachten, leren op de eigen werkplek en zelfstudie. De vakinhoud van D&P bestaat onder andere uit eventmanagement, presenteren, marketing, 2D en 3D ontwerpen en digitale producten zoals website en apps ontwerpen. Daarnaast gaat de opleiding over het versterken van didactische vaardigheden gericht op het begeleiden van leerlingen in het onderwijs voor beroepsgerichte vakken.

Meer weten?

Bezoek de open dag op 9 november of kijk hier.

Bij voldoende belangstelling start Aeres in 2020 ook een voltijdopleiding D&P.