20191128 Timemanagement

Time management cursus voor studenten Aeres Hogeschool Almere

Date

Studenten van Aeres Hogeschool Almere hebben een cursus time management gevolgd. Tijdens de cursus hebben de studenten geleerd hun tijd te verdelen en prioriteiten te bepalen. De cursus is een preventief middel om te voorkomen dat studenten stress- en burn out gerelateerde klachten krijgen. De cursus werd verzorgd door Het Effectieve Werken.

Stress en burn-outklachten bij studenten is een actueel onderwerp op steeds meer hogescholen en universiteiten. Onlangs schreef studentenorganisatie ISO nog dat steeds meer studenten worstelen met psychische problemen. Dit werd weer opgepakt door verschillende media. De ernst van het probleem is duidelijk.

20191128 Timemanagement 1
20191128 Timemanagement 2
20191128 Timemanagement 3

Ronald Jonker, trainer time management bij Het Effectieve Werken, ging in een gastcollege voor de studenten dieper in op dit thema. Tijdens het college besteedde hij speciale aandacht aan time management, maar werden ook verschillende vragen van de studenten beantwoord. Hoe zorg ik dat ik niet afdwaal bij belangrijke taken? Hoe houd ik mij aan de planning die ik heb gemaakt? Hoe kan ik mijn concentratie behouden bij langere werksessies? Hoe voorkom ik stress? Hoe ga ik met de prestatiedruk om? Hoe zorg ik dat ik kan genieten van sociale activiteiten als ik een achterstand heb in een studieproject? Kortom, allemaal vragen waarvoor een cursus time management een oplossing kan bieden.

Daarnaast kregen de studenten van Geo media & design, Toegepaste biologie en Voeding & gezond leven uitgelegd hoe ze deze problemen voorkomen en hoe ze er het beste mee om kunnen gaan. Ook legde Ronald uit hoe je effectief en efficiënt te werk gaat, zodat je geen last krijgt van deze problemen. En ruimte in je leven houdt voor je hobby’s, bijbaan, vrienden, sport en familie.

Een student gaf aan dit een nuttige bijeenkomst te vinden: “De bijeenkomst was niet alleen nuttig omdat de spreker met nieuwe manieren van plannen kwam, maar ook omdat hij klassikaal aan iedereen vroeg waar ze tegenaan liepen. Zo voelde het alsof je niet de enige was met stress. Dit vond ik persoonlijk heel fijn. Ook was de spreker erg gericht op positieve benaderingen en focuste op de dingen die je beter of anders kon doen.”