Varen

Lector en onderzoeker Aeres Hogeschool Wageningen genodigden tijdens 20e Avond van Wetenschap & Maatschappij

Date

Lector Manon Ruijters en docent-onderzoeker Tom van Oeffelt waren op 7 oktober jl. te gast tijdens de lustrumeditie van de Avond van Wetenschap & Maatschappij. Een avond met als doel met ‘het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen, door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek wordt toegepast in het leven van alledag’.

Manon Ruijters was dit jaar één van de 25 gevraagde gespreksleiders en Tom van Oeffelt mocht als (junior) onderzoeker het gespreksonderwerp aan tafel introduceren. Onderwerp van het gesprek was de stelling ‘de grootste uitdaging voor hedendaagse professionals zit in het opgeven van hun professionele gelijk’. 

Aanwezig was ook Koning Willem-Alexander.

Over de Avond van Wetenschap & Maatschappij

Ieder jaar worden 25 topwetenschappers van Nederlandse universiteiten en hogescholen uitgenodigd; zij mogen aan één van de 25 tafels een gesprek leiden over hun eigen onderzoek. Dit gebeurt tijdens een feestelijk diner in de Ridderzaal in Den Haag. Deze 20e editie werd een tweetal prestigieuze prijzen uitgereikt; de Irispenning en de Huibregtsenprijs.

Meer over de Avond van Wetenschap & Maatschappij, inclusief foto’s