Cover B DT Docent Dienstverlening en Producten

Formele lesbevoegdheid voor docenten in het vmbo-profiel Dienstverlening en producten vanaf nu mogelijk

Date

Geef jij les op het vmbo en wil jij een tweedegraads lesbevoegdheid behalen voor Dienstverlening en producten? Schrijf je dan in voor de nieuwe deeltijd bacheloropleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en producten (D&P). De duur van de opleiding hangt af van jouw ervaring en vooropleiding en varieert van een jaar tot maximaal vier jaar. 

De officieel geaccrediteerde lerarenopleiding D&P start per 1 september a.s. Aeres Hogeschool Wageningen is de enige hogeschool waar je voor deze studie een formele tweedegraads bevoegdheid behaalt. Voor deze opleiding kom je in aanmerking voor een lerarenbeurs.

De opleiding

Deze deeltijdopleiding is geschikt voor vmbo-docenten die lesgeven in het beroepsprofiel Dienstverlening en producten in het vmbo, nog niet bevoegd zijn èn niet in aanmerking komen voor de Minor Dienstverlening en producten. Op basis van jouw ervaringen in het vmbo en het lesgeven in D&P bieden wij een maatwerktraject aan in deeltijd. Tijdens de opleiding combineer je werk met een lesdag (woensdag) op de hogeschool. De studiebelasting komt neer op gemiddeld twintig uur per week. 

Dienstverlening en producten

De bachelor Docent en kennismanager Dienstverlening en producten is gebaseerd op de bestaande beroepspraktijk en leidt voor diezelfde beroepspraktijk op. De vakinhoud van D&P bestaat onder andere uit eventmanagement, presenteren, marketing, 2D en 3D ontwerpen en digitale producten ontwerpen en maken zoals websites en apps. Daarnaast worden de didactische vaardigheden verder versterkt met disciplines zoals organiseren en samenwerken, praktische instructies geven en leerlingen begeleiden binnen het vmbo en mbo. Met deze kennis op zak ben je volledig bevoegd om binnen alle profiel- en keuzevakken van D&P les te geven.

Lerarenbeurs

Ben je vmbo-docent en wil je deze bachelor Docent en kennismanager Dienstverlening en producten doen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een lerarenbeurs via DUO. De lerarenbeurs maakt het voor jou mogelijk om eenmaal in je carrière een stevige bijscholing te volgen. De lerarenbeurs is vanaf 1 april tot en met 30 juni 2019 aan te vragen. De beurs vergoedt de kosten voor de studie en in de meeste gevallen ook de kosten voor een vervanger bij jouw werkgever. Lees meer over de lerarenbeurs

Educatieve faculteit

Aeres Hogeschool Wageningen is de educatieve faculteit van Aeres Hogeschool en de grootste opleider voor docenten in beroepsgerichte vakken in (v)mbo in Nederland. Zie ook: www.aereshogeschool.nl/wageningen.

Meer weten?

Lees meer over de opleiding en kom naar de open dag op 23 maart.

Talent voor groei