Nominatie Dutch Pet Award voor Het Hulphondenhuis van Aeres Hogeschool Dronten

Nominatie Dutch Pet Award voor Het Hulphondenhuis van Aeres Hogeschool Dronten

Date

Het Hulphondenhuis, een initiatief van Hulphond Nederland en Aeres Hogeschool Dronten, is genomineerd voor de Dutch Pet Awards. Het Hulphondenhuis heeft een nominatie gekregen in de categorie ‘not for profit’. De winnaars worden bekend gemaakt op 12 november.

Het eerste Hulphondenhuis

Het Hulphondenhuis is in september 2017 opgericht vanuit een samenwerking tussen Stichting Hulphond en Aeres Hogeschool Dronten. Het is het eerste Hulphondenhuis in Nederland en bedoeld als een alternatief voor de trainingsperiode die de hulphonden in opleiding normaliter in het opleidingscentrum van de stichting volgen. Hiermee onderzoeken ze of er verschillen zijn tussen de honden die in het opleidingscentrum verblijven of de honden die in het Hulphondenhuis komen. Elk schooljaar wonen vier studenten van de studie Diergezondheid & management van Aeres Hogeschol Dronten, samen met vier hulphonden in het huis.

De Dutch Pet Awards wordt uitgereikt aan organisaties in de categorieën dierenspeciaalzaken, dierenartspraktijken, producten, not for profits, talenten en ketens. De genomineerden in de categorie not for profits worden beoordeeld op maatschappelijk draagvlak en invloed op welzijn van (huis)dieren). De komende periode doen alle genomineerden een pitch voor de vakjury. Op 12 november wordt tijdens de Dutch Pet Awards in Aalsmeer de winnaars bekend gemaakt. Overdag vindt ook een conferentie plaats.