Aeres Hogeschool Almere

European Food Business van Aeres Hogeschool Almere Topleiding

Date

De studie European Food Business van Aeres Hogeschool Almere krijgt het predicaat topopleiding. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde cijfers van Studiekeuze 123. De studenten zijn zeer tevreden over de heldere toetsing. Ook de inhoud van de studie en het contact met de docenten scoort goed. In de nationale Keuzegids hbo staan de beoordelingen van studenten over hun studie aan een Nederlandse hogeschool.

Topopleiding

Naast European Food Business zijn studenten van Aeres Hogeschool Almere ook tevreden over de opleiding Toegepaste Biologie. De studenten zijn tevreden over de inhoud van de studie, de docenten en de voorbereiding op hun loopbaan. Docenten scoren op veel items hoger dan landelijk het geval is. Vooral ‘de betrokkenheid van docenten bij de studenten’ en ‘de kennis van docenten over de beroepspraktijk’ scoren hoog. Evenals vorig jaar blijft ‘uitdagend onderwijs’ hoger scoren dan landelijk. De tevredenheid onder de studenten bij Aeres Hogeschool in Almere is gegroeid ten opzicht van vorig jaar, terwijl ook vorig jaar al een heel goede score werd behaald. Studenten zijn erg tevreden over de aansluiting bij actuele ontwikkelingen en de stimulerende inhoud van de opleidingen. 

Wil Bekkering, directeur Aeres Hogeschool Almere is zeer tevreden met de resultaten van de Keuzegids hbo. ‘Aeres Hogeschool Almere laat zien dat ze topkwaliteit levert in de Engelstalige Bachelor studie European Food Business.  Een studie die door haar internationale karakter goed aanslaat bij zowel Nederlandse als internationale studenten. Dus een verdiende onderscheiding als topopleiding. De opleiding Toegepaste Biologie, inclusief de variant Biologie, voeding & gezondheid, blijft ook goede beoordelingen halen. Dat is voor de grootste opleiding van Aeres Hogeschool Almere een belangrijk resultaat.’

Ook alumni tevreden over kwaliteit onderwijs

Niet alleen de huidige studenten, maar ook alumni zijn tevreden over hun opleiding en over de aansluiting bij hun huidige functie. De resultaten van de HBO-monitor 208 laten zien dat er weinig werkloosheid is onder de afgestudeerde van Aeres Hogeschool. Het werkloosheidspercentage is met 1,2 % zeer laag. 

De aansluiting tussen opleiding en werk is voor afgestudeerden van Aeres Hogeschool (met vestigingen in Almere, Dronten en Wageningen) met een tevredenheidsscore van 86% het beste van de groene hogescholen. Binnen de groep groene hogescholen scoort Aeres Hogeschool ook het laagste werkloosheidspercentage. De resultaten zijn afkomstig uit de HBO-Monitor 2018, een jaarlijks onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde hbo-studenten.

 

Talent voor groei