Aeres Hogeschool Dronten organiseert samen met NAJK succesvol Weidegang-event

Aeres Hogeschool Dronten organiseert samen met NAJK succesvol Weidegang-event

Date

Het lectoraat Beweiding van Aeres Hogeschool Dronten en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) organiseerden op 24 +25 september het Weidegang-event: 'Meer waarde uit gras'. Deze dag werd georganiseerd op Aeres Farms in Dronten. Het Weidegang-event was bedoeld voor jongeren van 15-35 jaar en docenten die geĆÆnteresseerd zijn in de melkveehouderij.

De eerste dag was voor de eerstejaars studenten Dier- en veehouderij, de tweede dag voor jongeren tussen 16-35 jaar met enkele klassen van Aeres MBO Barneveld. Circa 300 studenten en jonge ondernemers hebben deelgenomen aan dit event. Het doel was jongeren kennis te laten maken met de praktijk van graslandmanagement en beweiding, zowel binnen als buiten, samen met bedrijfsleven. Dat is zeker gelukt! 

Onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de workshops waren bijvoorbeeld: hoe realiseer je met weidegang een constant rantsoen waarop de koe gemakkelijk kan produceren en hoe test je de kwaliteit van je eigen gras. 

Deelnemende bedrijven en instellingen (Duurzame Zuivelketen, Barenbrug, DeLaval, Agrifirm, Lely, Limagrain, ForFarmers en Wageningen Livestock Research) waren enthousiast en de studenten en jonge ondernemers waren volgens lector Agnes van den Pol erg geïnteresseerd. Van den Pol was ook enthousiast. 'Niet alleen in de schoolbankjes zitten, maar ook echt het grasland in om te zien en te voelen! Dat hebben ze gedurende deze twee dagen gedaan!' 

Lees ook het artikel en bekijk de video van  Nieuwe Oogst TV