Aeres Hogeschool Dronten sluit jubileumjaar af met open huis en personeelsfeest

Aeres Hogeschool Dronten sluit jubileumjaar af met open huis en personeelsfeest

Date

Als afsluiting van ‘60 jaar Aeres Hogeschool’ en ’50 jaar Hoger Agrarisch Onderwijs in Dronten’ organiseerde hogeschool een open huis. Ter gelegenheid van het jubileum onthulde Aat de Jonge een  beeld dat studenten van de hogeschool samen met kunstenaar Frans van der Veen maakten. Het beeld is ontworpen met verschillende materialen en staat in de tuin van de hogeschool. Tegelijk met de onthulling van het nieuwe beeld werd ook de nieuwe kunstexpositie geopend. Naast de onthulling van het kunstwerk, reikte De Jonge ook twee studiebeurzen uit.

Alle inwoners van gemeente Dronten konden een kijkje komen nemen bij de onderwijsinstelling en de praktijklocaties. Zo was er onder meer een demonstratie hulphonden en diverse workshops (Van tomaat tot ketchup, EHBO bij dieren en Wat heeft vis met bier te maken). Ook waren er diverse rondleidingen over het terrein van de hogeschool en Aeres Farms (de praktijklocatie waar onder meer de melkveestallen, paardenplaats, het akkerbouwbedrijf en het varkens- en pluimveebedrijf gevestigd zijn) en het Agri Innovation Centre

Na het open huis was er nog een speciale feestavond voor al het personeel. De organisatie heeft veel enthousiaste reacties ontvangen van de bezoekers en kijkt terug op een geslaagde dag.