Belevingspark CitySenses op de tekentafel

4 december 2017

Hoe verbind je de 5 zintuigen in 1 park? Dat is de opdracht waar studenten van Aeres Hogeschool Almere en studenten van de Hochshule Osnabruck zich deze week over buigen. Op vrijdag 1 december om 14.00 uur zijn de eindpresentaties voor de inrichting van park CitySenses bij Aeres Hogeschool Almere aan de Stadhuisstraat 18.

Het is de bedoeling dat aan de noordkant van het Lumierepark in Almere een belevingspark ontstaat. Het uitgangspunt van de inrichting van het park is zintuigelijke beleving: taste, scent, sound, touch and color. ‘CitySenses’, zoals het park gaat heten, heeft als doel een of meer zintuigen te prikkelen door wetenschap, kunst, natuur en spel. 15 Studenten van de opleiding Landschaftsplanung und Freiraumplanung van Hochschule Osnabruck en 6 internationale studenten van Urban Dynamics en International Rural Innovation and Development van Aeres Hogeschool hebben de opdracht gekregen om hier een voorstel voor te maken.

Opdracht studenten

In het voorstel van de studenten moet de combinatie van wetenschap, kunst, natuur en spel in het park terug komen, de verbinding van CitySenses met de omgeving, en de eigen impressie  van onbewuste en bewuste zintuigelijke indrukken, wat dat met de studenten doet en hoe ze dit zelf willen ervaren in het park. De voorstellen zijn op 1 december gepresenteerd. De opdrachtgevers zijn Mira Ticheler en Marcel Kolder.

Bron: Aeres Hogeschool Almere

4 december 2017