Leren van de natuur: inspiratiedag Biomimicry

31 maart 2017
Op donderdag 13 april a.s. organiseert Aeres Hogeschool Wageningen een inspiratiedag rondom het thema Biomimicry. De dag is ook voor geïnteresseerden van buiten de hogeschool vrij toegankelijk.

Wat is biomimicry? 

Biomimicry is het opdoen van inspiratie door middel van systemen in de natuur. Daarnaast is het ook een ontwerpmethodiek die bijdraagt aan duurzame oplossingen. Voor de inspiratiedag is een programma opgesteld, die interessant is voor zowel deelnemers die nog niet eerder van biomimicry hebben gehoord, als ook voor degenen die ‘gevorderd’ zijn. 

Programma

Door middel van drie keynotes en meerdere workshops worden deelnemers meegenomen in de wereld van biomimicry. Wat kunnen wij van de natuur leren over complexe systemen, organisatieontwikkeling, opleiden, innovatieve projecten of de co-creatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven met behulp van het biomimicry framework? Experts en specialisten uit het biomimicry-netwerk verzorgen de workshops, studenten Consumptieve techniek zorgen voor de biologische lunch. 

Deelname

Meer informatie over de dag en het programma is hier te vinden. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden. De deelname is gratis.