Opening Hogeschooljaar Aeres Hogeschool Almere

14 september 2017

Afgelopen maandag werd officieel het hogeschooljaar geopend. Op het programma stonden René Peeters, wethouder van o.a. Onderwijs in Almere, Jannewietske de Vries, directeur van de Floriade en Joep Houterman van het College van Bestuur van de Aeres Groep.

Ruim 200 eerstejaars studenten waren uitgenodigd voor de opening van het hogeschooljaar. Maar ook veel ouderejaars studenten en externe gasten waren getuigen van de officiële opening. Met een blik op de volle zaal blikte Wil Bekkering terug op de eerste jaren toen de faculteit zo’n 40-60 studenten op de opening had.

In zijn speech daagde Wethouder René Peeters de studenten uit, die vooral van buiten Almere komen, om vernieuwing in de stad aan te brengen. Almere is volop in beweging en goede ideeën zijn altijd welkom.

Een goed voorbeeld van een idee en vernieuwing is de Floriade. De Floriade vindt plaats in 2022, maar daar zijn nu al veel mensen mee bezig, vertelde Jannewietske De Vries. De sfeerimpressie van de Floriade was indrukwekkend. De thematiek van de Floriade heeft veel raakvlakken met de studies bij Aeres Hogeschool Almere. De samenwerking tussen Aeres en de Floriade heeft voor de studenten bij Aeres Hogeschool Almere veel voordelen.

Vervolgens verklaarde Joep Houterman het hogeschooljaar voor geopend.

Daarna stond de opening van de daktuin op het programma. Dit gebeurde met het doorknippen van een lint en het aanbieden van een boom aan de Floriade. Deze boom blijft in het bezit van Aeres Hogeschool Almere tot de faculteit verhuist naar het Floriadeterrein.

Na een hapje en een drankje vervolgden de studenten hun lessen weer.

Bron: Aeres Hogeschool Almere
14 september 2017