Student akkerbouw met sla plantjes buiten aeres hogeschool dronten

Themadag Boeren-Natuur-Ondernemen

Vrijdag 22 november, van 10.00 - 15.30 uur, is in Zwolle de themadag Boeren-Natuur-Ondernemen. Een dag waarop we met, voor en door boeren samen werken aan inspiratie voor ondernemerschap op dit actuele thema. We ontmoeten inspirerende mensen die in de praktijk bezig zijn om natuur als onderdeel van de bedrijfsstrategie te integreren.
In de ochtend verkennen we het thema samen met Friesland Campina (Hester Maij of Wiebren van Stralen) waar de markt centraal staan. Hoe raakt het aan het verdienvermogen van de boer? Welke ontwikkelingen zien zij? Vervolgens gaan we in gesprek met Dick van den Oever van ASR, als belegger in grond hebben zij ook belang bij lange termijn bodemkwaliteit. Hoe zien zij dit en op welke manier denken zij daarin te kunnen sturen?

Dan is er een set workshops waar de praktijk centraal staat: hoe verbind je nu het boeren met natuur en ondernemen op zo’n manier dat het mogelijkheden biedt voor het bedrijf. Welke ideeën zijn daarover, op welke manieren geven ondernemers hier vorm aan?

Na de workshops sluiten we de dag af met de workshopleiders, welke inspiratie nemen zij weer mee naar huis. En we geven een gezamenlijke boodschap aan provincie Overijssel wat er belangrijk is om de verbinding tussen boeren en natuur in de provincie te versterken.

Deze themadag is onderdeel van de ‘Overijssel’ cursussen Natuurboeren en vindt plaats in Zwolle bij Zone College. Ook voor niet-deelnemers aan de cursussen is deze themadag toegankelijk tegen een bijdrage van € 35,- (inclusief lunch). Dit bedrag kan ter plekke via een PIN betaling voldaan worden.

• Datum en tijd: Vrijdag 22 november 2019 van 10.00 tot 15.30 uur
  • Locatie: Zone College, Koggelaan 7, 8017 JN, Zwolle (vlakbij NS Station, parkeren kan evt. aan de Noordzeelaan)
  • Kosten:
    - De themadag is onderdeel van de cursussen Natuurboeren die in samenwerking met provincie Overijssel worden georganiseerd
    - Bent u geen deelnemer aan die cursus, dan kunt u voor €35,- (inclusief lunch) deelnemen
    - U kunt deze dag ook aanmelden voor een van de cursussen waar de cursussen waar de themadag onderdeel van is.

Graag aanmelden als u komt, ook als u al deelnemer bent aan de cursus (groep Vilsteren). Aanmelden kan met het aanmeldformulier dat u vindt via onderstaande link.

09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Opening met medewerking van Friesland Campina en ASR: wat gebeurt er rondom boeren, natuur en ondernemen? Wat zijn hun visies op lange termijn ontwikkelingen?
11.15 uur Workshop ronde 1 (keuze uit 6 workshops, zie hieronder)
12.15 uur Lunch / informatiemarkt
13.30 uur Workshop ronde 2 (keuze uit 6 workshops, zie hieronder)
14.30 uur Workshop ronde 3 (keuze uit 6 workshops, zie hieronder)