Boomstammen huis | Duurzame bedrijfskunde | Aeres Hogeschool Almere

Je bouwt een enorm netwerk op door de korte lijntjes met de bedrijfswereld!

''Mijn naam is Lisanne Bos en ik studeer Duurzame Bedrijfskunde. Ik zit momenteel in het vierde jaar en ben bezig met de minor Circular Business and Sustainable Entrepreneurship.

Bij het maken van mijn studiekeuze ging het mij vooral om de duur van de studie. Ik was nog jong en wist niet goed wat ik wilde doen, daarom koos ik voor een tweejarige associate degree Duurzame Bedrijfskunde. Ik wist dat ik met deze opleiding alle kanten op zou kunnen en het duurzaamheidsaspect sprak mij erg aan. Op die manier kon ik mezelf onderscheiden van ‘gewone’ bedrijfskunde studenten. Na twee jaar raakte ik erg geïnteresseerd in duurzaamheid en heb ik ervoor gekozen om mijn opleiding te vervolgen in het derde jaar van de bachelor.

Het meest waardevolle was voor mij de connectie met de bedrijfswereld. Elke periode werd de connectie gelegd met een nieuw bedrijf. Hierdoor heb ik mijn netwerk enorm kunnen uitbreiden. Daarnaast kwam ik er tijdens de halfjaarstage in het derde jaar achter dat ik al behoorlijk wat vakinhoudelijke kennis had opgedaan in de voorgaande jaren. Ik kon de kennis gelijk toepassen in de praktijk en door het duurzaamheidsaspect van de opleiding heb ik mij tijdens de stage gefocust op een duurzaamheidsvraagstuk van het bedrijf. 

Voorr de toekomst ben ik mij aan het verdiepen in  traineeships duurzaamheid om in een startersfunctie bij een bedrijf terecht te komen. Uiteindelijk hoop ik duurzaamheidsmanager bij een mkb-bedrijf te worden. Ik ben van mening dat deze functie goed bij de opleiding past en dat ik genoeg kennis heb ontvangen om een duurzame bijdrage te leveren binnen een bedrijf.'' 

Lisanne Bos