Vakdocent_bakker

Ga jij anderen het mooiste vak leren?

Word een inspirerende docent in de wereld van food, bakkerij, horeca, de samenstelling van voedsel en voedingsproductie.

Gezonde, gevarieerde en smakelijke voeding krijgt een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Thema’s die zowel thuis spelen, als ook in de brede foodsector; bij de productie van voedingsmiddelen tot de wereld van bakkerij en horeca.

Voor deze ontwikkeling zijn vakmensen nodig die alles weten over voedingsstoffen, voeding en de bereiding ervan. En die daarnaast kennis hebben van de ontwikkelingen binnen de foodsector en hierop kunnen inspelen. En dat vraagt om gedreven docenten.

Wij bieden twee docentopleidingen binnen deze foodthema’s, elk met een eigen focus. In beide opleidingen staat kennis delen centraal. Je specialiseert je in het vakkundig overbrengen van je vakkennis, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van leerlingen in het onderwijs of medewerkers in het bedrijfsleven. Zo draag je bij aan de professionalisering van de foodsector.

Docent en kennismanager Horeca Bakkerij en Recreatie – in voltijd en deeltijd:

Met onze opleiding duik je in de wereld van food, bakkerij/horeca, de samenstelling van producten, bereidingstechnieken, smaakbeleving en gastheerschap. Tegelijkertijd leer je hoe je die kennis kunt gebruiken om een nieuwe generatie vakgenoten in deze dynamische sector op te leiden, bijvoorbeeld als docent in het beroepsonderwijs.

Docent Docent en kennismanager Voeding en communicatie – in voltijd en deeltijd:

Je leert niet alleen over voeding, de samenstelling van producten, de verwerking van grondstoffen en duurzame productie. Ook verdiep je je in voedselhygiëne, de houdbaarheid van producten en de invloed van voeding op  gezondheid. Tegelijkertijd leer je hoe je die kennis goed kunt delen met anderen, bijvoorbeeld aan leerlingen in het groene beroepsonderwijs.