Aeres Hogeschool Almere Floriade 2022

Aeres Hogeschool op de Floriade Expo 2022

For English, click here

Samen laten wij de stad leven

Wanneer er steeds meer mensen in de stad wonen, ontstaan er meer vragen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie. Er is kennis nodig om de groeiende steden wereldwijd leefbaar te houden. Daarom leidt Aeres Hogeschool Almere studenten op tot toekomstgerichte groene veranderaars binnen de thema’s Food, Nature & Urban Green. En verbinden we ons als groene kennisinstelling met ons onderzoeksprogramma aan een duurzame, leefbare toekomst.

“Het thema van de Floriade ‘Growing Green Cities’ past uitstekend bij onze missie ‘Laat de stad leven’ en sluit naadloos aan bij onze opleidingen en ons onderzoeksprogramma.”

Wil Bekkering, directeur Aeres Hogeschool Almere

De Floriade Expo

Wij zijn partner en onderdeel van de Floriade Expo 2022. Tijdens de expo worden bezoekers een half jaar lang geïnspireerd met als doel om structurele innovaties en oplossingen te vinden voor duurzame en leefbare steden. Ook Aeres Hogeschool Almere organiseert tijdens de Expo diverse evenementen die bij dit thema aansluiten. Houd deze pagina in de gaten voor updates of schrijf je in via onderstaand formulier en dan houden we je op de hoogte!

De Groene Long

Nieuwbouw Almere

Maak kennis met de groenste hogeschool van Nederland! Het nieuwe pand in Almere is bekroond met de Circulair Award 2022 en is de belichaming van het centrale thema van de Floriade: ‘Growing Green Cities’. Het is toonaangevend op het gebied van klimaatadaptatie, circulariteit en gezondheid. Je vind ons pand bij de ingang van de Floriade.

Ons opleidingsaanbod

Student en docent in klas Aeres Hogeschool Almere

Aeres Hogeschool leidt toekomstgerichte en innovatieve groene veranderaars op, die in staat zijn verantwoorde beslissingen te nemen en een oog hebben voor duurzame ontwikkeling. Dat doen we met associate degree -, bachelor en masteropleidingen in Almere, Dronten en Wageningen. Ook bieden we tal van bij- en nascholingen aan voor professionals in het werkveld.

Food, Nature & Urban Green

Onderzoeksprogramma Gezond leven in de groene stad

Hoe creëren we een duurzame en vitale leefomgeving? Het onderzoek in Almere richt zicht op factoren die onze leefstijl en voeding beïnvloeden. Maar ook op nieuwe businessmodellen rondom stadslandbouw en de transitie naar een duurzamere samenleving.

Wil je ons bezoeken?

Nieuwbouw Almere

Wij zijn onderdeel van de Floriade en het schoolgebouw is te vinden op het Floriade terrein. Om bij ons langs te komen heb je een entreebewijs nodig. Wil je ons bezoeken? Mail naar receptie.hogeschool.almere@aeres.nl. Meer over parkeren en openbaar vervoer vind je achter onderstaande button.

Educatief programma Floriade

Student microscoop laboratorium Aeres Hogeschool Almere

Het Educatief Programma Floriade is een gratis online platform. Het laat leerlingen of studenten nadenken over actuele groene vraagstukken en duurzame oplossingen aan de hand van opdrachten van bedrijven of maatschappelijke organisaties. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Aeres.

Kom in verbinding met het onderwijs

Studenten in overleg Aeres Hogeschool Almere

Bij Aeres Hogeschool vinden we een goede binding met het werkveld essentieel. Daarom werken we graag intensief samen met bedrijven en instellingen. Heeft uw bedrijf, instelling of projectgroep een stage-, afstudeer- of onderzoeksopdracht? Wij komen graag met u in contact!