Over Wageningen

Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen: Stoas Vilentum Hogeschool) is de educatieve faculteit binnen de hogeschool. Wij zijn een unieke, kleinschalige kennisinstelling. Wij bieden opleidingen, onderzoek en diensten gericht op duurzaam leren en ontwikkelen voor beroepsonderwijs en bedrijf.

Docentenopleider beroepsgerichte vakken

Aeres Hogeschool Wageningen is de grootste opleider voor docenten in beroepsgerichte vakken in (v)mbo in Nederland. Ons opleidingenaanbod is gericht op docenten, opleiders, kennismanagers en professionals die duurzaam leren van zichzelf, van organisaties en van de beroepssector als doel hebben. Er studeren ruim 750 studenten bij ons, waarvan de helft in voltijd en de helft in deeltijd. Studenten werken veel samen met andere studenten en brengen de theorie direct in de praktijk. Als student leer je bij ons dus niet alleen een vak; je leert anderen leren en deze kennis te gebruiken.

Lectoren en onderzoekers doen actief praktijkgericht onderzoek op het gebied van duurzaam leren en ontwikkelen van professionals in onderwijs en bedrijf.

Ecologische intelligentie

Kijkend vanuit verschillende perspectieven leer je te relativeren, verschillen en overeenkomsten te analyseren en heterogeniteit te begrijpen. Door zo naar de (eigen) praktijk te kijken en door te weten in welke ecosystemen je beweegt, hoe je die beïnvloedt en hoe ze jou beïnvloeden, leer je afwegingen en keuzes te maken die een duurzame samenleving ten goede komen.