Masterclasses

Masterclasses komen oorspronkelijk uit de muziek. Een masterclass verschilt van een gewone les doordat het niet meer zozeer gaat over het leren van iets nieuws, maar over het verbeteren van iets waar je al even mee bezig bent. Dat gebeurt doordat een ‘meester’ één op één met een leerling werkt, waarbij de anderen meeprofiteren. Wij zetten masterclasses in om dezelfde reden, het vergemakkelijken en verbeteren van de toepassing van theorie in de praktijk. Niet de basiskennis aanreiken dus, maar vertrekken vanuit eigen vraagstukken, die aspecten oppakken waar het moeilijk wordt. Daarbij gaan we ervan uit dat diversiteit in de groep (niet alleen docenten van Aeres Hogeschool Wageningen, maar ook andere professionals uit andere organisaties) en een kleine groepsomvang (12 personen) het proces ondersteunen.

Data 2017 - 2018

De masterclasses in studiejaar 2016-2017 zijn alweer geweest; zie hieronder de onderwerpen.

Datum Tijd Titel Lector
17 januari 2018 17.00 - 20.00 uur Professionele Identiteit Manon Ruijters
30 mei 2018 17.00 - 20.00 uur Goed Werk Manon Ruijters

Informatie over de inhoud van de masterclasses en aanmelden volgt.