Paardenplaats

Paardenplaats Aeres Hogeschool DrontenWil je jouw paard meenemen als je bij ons komt studeren? Dan kun je jouw paard stallen op de Paardenplaats. Deze pensionstal van Aeres Hogeschool Dronten vind je dichtbij de campus en wordt gerund voor en door studenten. Samen zorgen er ervoor dat de stal schoon en netjes blijft. Het stallingstarief is ongeveer €230,- per maand per paard.

 

De faciliteiten van de Paardenplaats  

  • 40 ruime boxen, afmeting 3 x 3,5 meter
  • Poetsplaats met zowel koud als warm water
  • Ruime zadelkamers met eigen kast en dekenrek 
  • Buitenbak van 20 x 40 meter 
  • Buitenbak met eb- en vloedbodem van 30 x 50 meter
  • Longeercirkel
  • 4 - 6 paddock’s
  • 10 weilanden 

 

Intensieve samenwerking tussen Paardenplaats en Paardencentrum Dronten 

De Paardenplaats is al ruim tien jaar een begrip bij Aeres Hogeschool Dronten. Studenten van de studie Hippische bedrijfskunde kunnen hier gedurende de studie hun paard stallen en zo hun sport blijven beoefenen. Daarnaast maak de studie Hippische bedrijfskunde gebruik van de Paardenplaats voor het onderwijs. De Paardenplaats en Paardencentrum Dronten gaan vanaf 1 april 2017 intensief samenwerken. Deze samenwerking zal een grotere variatie aan mogelijkheden bieden voor zowel pensionstalling als de uitvoering van onderwijs in praktijksituaties. Paardencentrum Dronten (Fam. Schurer) zal de managementtaken van de Paardenplaats overnemen. De Paardenplaats blijft eigendom van de hogeschool.

Neem je paard mee naar Dronten

Studenten van de studie Hippische bedrijfskunde kunnen nog altijd hun paard meenemen naar Dronten, alleen huren zij nu een box via Paardencentrum Dronten. Met begeleiding van Paardencentrum Dronten blijft de Paardenplaats een pensionstal voor en door studenten. Studenten kunnen gebruik blijven maken van de 40 boxen, weilanden, buitenbakken en longeercirkel. De binnenbak is echter niet meer bruikbaar.

Studenten die hun paard op de Paardenplaats hebben staan kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Paardencentrum Dronten:

  • Binnenbak: Dagkaarten/Maandabonnement
  • Trainingsmolen

Het Paardencentrum Dronten zal samen met studenten ook een aantal nieuwe activiteiten starten, bijvoorbeeld het organiseren van wedstrijden, spring- en dressuurlessen. Door bovengenoemde wijziging in de bedrijfsvoering verwacht Aeres Hogeschool de studenten en hun paarden in de toekomst nog beter te kunnen faciliteren.

 

Contact 

Mochten er nog vragen zijn, neem dan met een van onderstaande personen contact op: Arianne van de Hee, studieleider Hippische bedrijfskunde Aeres Hogeschool Dronten (a.van.de.hee@aeres.nl of 088 020 6591) Jan Wiebe Schurer, Paardencentrum Dronten (info@paardencentrumdronten.nl of 06 28 91 81 21)

 

Het adres

Paardenplaats 
Wisentweg 13 
8251 PB Dronten 
paardenplaats.hogeschool.dronten@aeres.nl