Het Holland Scholarship

Het Holland Scholarship is een beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én Nederlandse hogescholen en universiteiten. De beurs is voor studenten die willen studeren, stage lopen of een onderzoek doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

Studeer jij bij Aeres Hogeschool? Denk je aan studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa? Verleg dan nu je grenzen en onderscheid je door een internationale ervaring. Meld je aan voor het Holland Scholarship!

Voor wie?

Het Holland Scholarship is bedoeld voor studenten van Aeres Hogeschool die willen studeren, stage lopen of een onderzoek willen doen buiten de EER.

Inhoud beurs

De beurs bestaat uit een eenmalig bedrag van € 1.250 en is een tegemoetkoming in je studiekosten.

Selectiecriteria

• Je volgt een voltijd opleiding aan Aeres Hogeschool.
  • Je gaat voor minimaal drie maanden en 15 ECTS naar het buitenland.
  • Je studie, stage of onderzoek vindt plaats in een land buiten de EER.
  • Je beschikt over een goede Engelse taalvaardigheid, vergelijkbaar met een  score van 550 bij de TOEFL test of een IELTS test score van 6.0
  • Je bent zeer gemotiveerd voor een succesvolle studie, stage of onderzoek in het buitenland

Aanvragen

Het Holland Scholarship vraag je aan bij het International Office van Aeres Hogeschool. Er is geen deadline voor het aanvragen van de beurs. Je moet de beurs uiterlijk 5 maanden voordat je naar het buitenland gaat aanvragen.

WilWeg

Op deze pagina vind je informatie over het Holland Scholarship. Wil je meer algemene informatie over de mogelijkheden voor een studie, stage of onderzoek in het buitenland en ervaringen van anderen? Kijk dan op www.wilweg.nl of bekijk de Digitale flyer WilWeg.