60 jaar jubileum

Met 11 leerlingen gaat in 1957 de Christelijke Hogere Landbouw School (CHLS) van start, vanuit een geheel eigen visie op een leer- en leefgemeenschap. Daarin staat, naast een grondige vakopleiding, de maatschappelijke vorming en persoonlijke groei van de leerling centraal. Studeren, wonen en werken. Oftewel: de school, het internaat  en de schoolboerderij. Want : “mensen moeten in hun samenleving leren van mensen”.

In 60 jaar tijd groeit de school van 11 leerlingen naar 2150 studenten en van 14 leraren naar ruim 120 docenten. De eerste noodlokalen in Ede zijn vervangen door een markant pand in Dronten. De schoolboerderij is uitgegroeid tot het innovatieve Aeres Farms, het internaat tot een echte campus.

Talent voor groei. Het kenmerkt de hogeschool in de afgelopen jaren. Daarbij is de christelijke identiteit, uitgewerkt in ‘Ons IDee’, altijd overeind gebleven. Voeten in de klei, samen werken, samen ondernemen. Diep geworteld in de agrifood sector, in onderwijs en onderzoek.

Bekijk op deze jubileumpagina onze historie, met foto's van toen en nu en de evenementen die georganiseerd worden in het kader van het jubileumjaar 2017/2018.