Samenwerken met faculteit Almere

Onderzoek doen we niet alleen. We werken samen met allerlei partners in verschillende coalities. Voor studenten een goede manier om al tijdens hun studie in contact te komen met toekomstige werkgevers. Voor de hogeschool een goede manier om de docenten en onderzoekers voorop te laten lopen bij ontwikkelingen en dit terug te laten komen in het onderwijs. En voor partners uit de praktijk om hun bedrijfsvoering te verbeteren.

Uit de verbinding tussen innovatievraagstukken en het praktijkgericht onderzoek ontstaat een win-win situatie. Want: ‘waardecreatie uit kennis doe je samen’.

Bedrijfsleven

De onderzoeksafdeling werkt nauw samen met verschillende organisaties om op zoek te gaan naar antwoorden op diverse vraagstukken. De bedrijven werken samen met een stagiair(e) of een afstuderende student. In dit geval is de organisatie de opdrachtgever.

Bij complexe vraagstukken proberen we samenwerkingsverbanden te creëren. Daarin werken de bedrijven samen met andere partners en experts aan de oplossing van een vraagstuk.

Ontwikkelingscentrum Stadslandbouw Almere

Samen met Witteveen+Bos, de Ontwikkelmaatschappij Flevoland (OMFL), Habitus en Wageningen UR zijn we betrokken bij het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA). Het OSA draagt bij aan een stad waarin stadslandbouw een natuurlijk onderdeel vormt in de stedelijke leefomgeving. Het doel: een groene, gezonde en diverse stad.

Centre of Expertise Food

Ook zijn we verbonden aan het Centre of Expertise Food. Samen met andere hogescholen dragen we bij aan de innovatiekracht van het bedrijfsleven binnen de foodsector.

Ook samenwerken?

We werken samen met een steeds groter wordende groep organisaties. Aeres Hogeschool Almere kijkt uit naar meer intensieve samenwerkingsverbanden. U ook? Neem dan contact op met Dinand Ekkel.