Jonge vrouw presentatie voor groep

Aeres Hogeschool Wageningen; dé expert voor het opleiden van docenten in beroepsgerichte vakken

Leerkracht, Vakkennis en Professionele ontwikkeling

Hoe zorg je ervoor dat je al je kennis, talenten en potentieel benut? Bij Aeres Hogeschool Wageningen richt je je op het vergroten van de leerkracht van mensen en organisaties. Van (beroeps-)onderwijs tot professionele praktijk. Geïnspireerd door de natuur.

Het vergroten van leerkracht staat centraal in het totale onderwijsaanbod, de professionaliserings-trajecten en in het praktijkgerichte onderzoek. We staan middenin het werkveld en leiden leraren/docenten, praktijkopleiders, innovators van leren en kennismanagers op voor  beroepsonderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Aeres Hogeschool Wageningen, dé expert voor het opleiden van docenten in beroepsgerichte vakken. We hebben ruim 35 jaarervaring in het aanbieden van lerarenopleidingen voor het beroepsonderwijs. Hieronder ons aanbod voor het vergroten van de leerkracht van mensen en organisaties.

Lerarenopleidingen

De bacheloropleidingen van Aeres Hogeschool Wageningen zijn NVAO-geaccrediteerde lerarenopleidingen leidend tot een volledige tweedegraads bevoegdheid. Voor al deze opleidingen geldt:

  ✔ geven volledige tweedegraads bevoegdheid voor vmbo én mbo
  ✔ we bieden maatwerk (o.a. Zij-instroom in Beroep) op basis van vooropleiding en werkervaring
  ✔ het combineren van opleidingen is mogelijk
  ✔ je leert in de authentieke beroepspraktijk
  ✔ we werken nauw samen met het werkveld
  ✔ de opleidingen zijn er zowel in voltijd- als in deeltijdstudie

Dit zijn onze studies:

Groene sector

Groene sector docent met jonge leerlingen buiten bij water

Vmbo-profiel Groen

We bieden 9 groene studierichtingen, in voltijd en deeltijd. Het draait om lesgeven binnen het groene vakgebied met thema’s als natuur, planten, dieren, bloem of voeding. Er zijn diverse verkorte trajecten mogelijk.

Horeca Bakkerij en Recreatie

Consumptieve Techniek salade

Vmbo-profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie

Lesgeven binnen het vakgebied horeca, bakkerij en recreatie. Je leert leerlingen over koken en bakken, serveren of activiteiten organiseren. Lees meer:

Dienstverlening en Producten

Cover VT Docent Dienstverlening en Producten

Vmbo-profiel Dienstverlening en Producten

Lesgeven in het organiseren van een activiteit, een product ontwerpen, verbeteren of maken, multimediale producten maken én presenteren, promoten of verkopen. We bieden als eerste en enige hogeschool deze deeltijdopleiding met formele NVAO-accreditatie. Lees meer:

Opleidingen tot Educatief professional beroepsonderwijs

Deze verkorte hbo-opleidingen leiden op tot praktijkopleider in het beroepsonderwijs of bedrijfsleven. Voor al deze opleidingen geldt:

  ✔ leren in de authentieke beroepspraktijk
  ✔ nauwe samenwerking met het werkveld
  ✔ de opleidingen zijn deeltijdstudies

Dit zijn onze studies:

Groene sector

Groene sector docent met studenten in kas

Met een diploma van een associate degree Educatief professional mag je zelfstandig groepen leerlingen begeleiden en trainen onder eindverantwoordelijkheid van een docent in het groene beroepsonderwijs.

Bushcraft

Cover Ad DT Praktijkopleider Bushcraft
Als Educatief professional beroepsonderwijs Bushcraft begeleid je individuen en groepen. Je zet bushcraft in als middel voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en voor samenwerking in groepen. 

Horeca Bakkerij en Recreatie

Ad DT Praktijkopleider Cosumptieve Techniek

Met een diploma van een associate degree Educatief professional beroepsonderwijs mag je zelfstandig groepen leerlingen begeleiden en trainen onder eindverantwoordelijkheid van een docent in de sector Horeca Bakkerij en Recreatie

Lerarenbeurs aanvragen, wees er snel bij

Ben je docent en wil je bij ons óf een tweede bevoegdheid halen óf de master Leren en Innoveren gaan doen, dan kan je daarvoor de Lerarenbeurs aanvragen. Het aanvragen van de Lerarenbeurs kan jaarlijks vanaf 1 april t/m 15 mei, voor het studiejaar erna. Let op: wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal aanvragen mogelijk. Hoe eerder je aanvraagt, hoe groter de kans is dat je de beurs toegekend krijgt. Meer info over de Lerarenbeurs vind je op de site van duo.