Gras

Informatie coronavirus

Laatste updates locaties Aeres Hogeschool

Hieronder lees je alle specifieke updates die gelden voor alle locaties van Aeres Hogeschool (Almere, Dronten en Wageningen). Daaronder lees je alle algemene updates die Aeres-breed gelden.

16 september 2021

Versoepeling regels

Op 14 september zijn de coronaregels weer wat versoepeld. Dat betekent dat vanaf 25 september:

 • mondkapjes in de school niet meer gedragen hoeven te worden; uiteraard mag het wel als je je er prettiger bij voelt;
 • de maximale groepsgrootte van 75 mensen in een ruimte vervalt;
 • de 1,5 meter maatregel ook buiten de school niet meer geldt.

Corona is nog niet weg, hou het veilig voor iedereen

We willen dat iedereen op onze school zich comfortabel voelt. Daarom vragen we alle studenten, medewerkers en externe gasten expliciet om rekening te houden met de algemene regels rond corona. Neem daarin je verantwoordelijkheid:

 1. Hygiëne: was vaak je handen, nies/hoest in je elleboog.
 2. Blijf thuis bij klachten, laat je testen bij de GGD en leef de quarantaineregels na;
 3. Test jezelf regelmatig preventief als je naar school komt. Maak gebruik van de gratis zelftesten die je gratis bij https://www.zelftestonderwijs.nl/ kunt bestellen of koop ze bij supermarkt/drogist/apotheek.

En: tot 25 september gelden de huidige regels, dus draag in de school als je je verplaatst een mondkapje!

23 augustus 2021

Hoera, we starten weer!

Vanaf maandag 30 augustus hoeven studenten, docenten en medewerkers van hogescholen geen 1,5 meter afstand meer te houden in de gebouwen. Hierdoor komen er meer mogelijkheden voor fysiek onderwijs. Dat is heel goed nieuws!  Het is fijn dat we elkaar na deze lange periode van thuiswerken en thuisonderwijs weer vaker op onze locaties kunnen ontmoeten.

Welke Coronamaatregelen blijven er wel?

We laten de Coronamaatregelen niet helemaal los. Er zijn landelijk bepaalde aanvullende maatregelen waar we ons aan moeten houden. We willen een veilige en verantwoorde omgeving bieden voor studenten, docenten en medewerkers. De komende tijd blijven de volgende maatregelen gelden op alle hogescholen:

 • Allereerst natuurlijk de geldende hygiëne- en gezondheidsmaatregelen. Was vaak je handen, nies in je elleboog.
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen.
 • Volg de looproutes op school.
 • Een mondkapje dragen is verplicht bij verplaatsingen, bijvoorbeeld in het gebouw, in de collegezaal of in het lokaal. Op een vaste zitplaats en tijdens een onderwijsactiviteit kan het mondkapje af.
 • Test jezelf regelmatig als je naar school komt. Maak gebruik van de gratis zelftesten die je gratis bij https://www.zelftestonderwijs.nl/ kunt bestellen.
 • Ga je studeren? Laat je vaccineren!
 • Buiten de school houd je 1,5 meter afstand van elkaar. Hier gelden de gebruikelijke regels voor de gehele samenleving.

Laatste updates Aeres-breed

15 september 2021

Verdere versoepeling coronamaatregelen per 25 september 2021

De Rijksoverheid heeft met ingang van 25 september belangrijke versoepelingen van de coronamaatregelen binnen het onderwijs aangekondigd. De versoepelingen zijn mede mogelijk doordat de vaccinatiegraad in Nederland de laatste maanden flink gestegen is. Binnen Aeres houden de versoepelingen het volgende in:

 • Op alle locaties vervallen de nog geldende regels m.b.t. het houden van anderhalve meter afstand; 
 • Het dragen van een mondkapje in de gangen, kantine en overige verkeersruimten is niet langer verplicht. Voor lessituaties was de verplichting reeds vervallen;
 • Binnen Aeres MBO en Aeres Hogeschool vervalt de maximale groepsgrootte van 75 studenten per zelfstandige ruimte waar onderwijsactiviteiten plaatsvinden.

Waakzaam blijven

Aeres is blij met de nieuwe versoepelingen maar blijft waakzaam, omdat het risico op coronabesmettingen nog steeds bestaat. Daarom geldt nog steeds: 

 • Bij verkoudheidsklachten: blijf thuis;
 • Het advies aan medewerkers, leerlingen, studenten en cursisten om zichzelf tweemaal per week te testen;
 • Op de locaties is extra aandacht voor goede ventilatie.

Naast de toegenomen vaccinatiegraad helpt het blijven naleven van nog geldende coronamaatregelen om het gevoel van veiligheid te versterken. Aeres blijft de adviezen en instructies van de Rijksoverheid volgen en roept iedereen op om waakzaam te blijven en de aanwijzingen waar nodig te blijven volgen.

Algemene informatie

Let op: onderstaande informatie is bijgewerkt op maandag 23 augustus 2021.

In december 2019 startte in China een uitbraak van het coronavirus. Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Aeres volgt daarbij de landelijke richtlijnen van het RIVM, autoriteit op het gebied van volksgezondheid, en de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Belangrijke informatie over het coronavirus en meer specifieke informatie over maatregelen die Aeres (indien noodzakelijk) neemt, worden hier gedeeld. De richtlijnen en maatregelen gelden voor alle scholen en locaties van Aeres.

Besmetting en symptomen

Dragers van het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. De ziekte is overdraagbaar van mens op mens.

Voorkom besmetting en/of virusverspreiding door:

 • regelmatig handen te wassen;
 • te niezen en hoesten in de ellebogen;
 • papieren zakdoekjes te gebruiken;
 • geen handen te schudden;
 • thuis te blijven als je griep- of verkoudheidsklachten hebt.

Bel de huisarts indien je:
Koorts boven de 38 graden met luchtwegklachten hebt (hoesten of kortademigheid).

Ga NIET naar een huisarts of huisartsenpost toe, om besmetting van anderen te voorkomen. Neem telefonisch contact op met de huisarts en volg de aanwijzingen op.

Klik hier voor meer informatie van het RIVM. 

Reizen

Ook ten aanzien van haar reisbeleid volgt Aeres de adviezen van de Nederlandse overheid. Als gevolg daarvan geldt momenteel dat voor werk of studie gereisd kan worden naar landen die door de overheid aangeduid zijn met de codes ‘groen’ of ‘geel’, op het moment van vertrek. Er wordt niet gereisd naar landen met de codes rood of oranje. Een actueel overzicht van de kleurencodes per land is hier te vinden.
Voor studenten die in het buitenland verblijven, of die een reis geboekt hebben geldt dat zij zelf het risico dragen ten aanzien van de eventuele kosten wanneer de code van een land verandert van groen of geel naar rood of oranje.

Vragen

Raadpleeg bovengenoemde websites voor meer informatie. Aeres-gerelateerde vragen kun je mailen aan inlichtingen@aeres.nl. Voor studiegerelateerde vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met jouw Aeres instelling, via: