Studenten tuinbouw akkerbouw buiten veld

Akkerbouw of tuinbouw studeren bij Aeres Hogeschool Dronten

Sta jij graag met je voeten in de klei? Wil jij het akkerbouwbedrijf van je ouders overnemen? Of wil je akkerbouwers adviseren over de juiste rassenkeuze van een gewas of hoe ze hun bedrijf moeten omschakelen naar biologische bedrijfsvoering? Of spreekt de rol van gewasbeschermingsspecialist jou juist aan? Wat je ook wilt: als jij een toekomst in de akkerbouwsector ambieert, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leiden de adviseurs en ondernemers van de toekomst op die weten hoe ze op een toekomstbestendige manier gewassen telen en ondernemen.

Tijdens onze studies breng je de theorie gelijk in praktijk. Je voert opdrachten uit voor diverse bedrijven, maar ook op onder meer onze praktijklocatie Aeres Farms. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag op onze OnderwijsLeerKavel waar je door het uitvoeren van diverse proeven meer leert over strokenteelt, bemesting en gewasbescherming.

Tijdens je studie leer je ook hoe je een bedrijfsanalyse moet maken van een akkerbouw- of tuinbouwbedrijf. Daarnaast leren we jou hoe je kunt inspelen op de uitdagingen die er voor de sector liggen op het gebied van vitale bodem, vitaal gewas en kringlooplandbouw. Zo heb je na het behalen van je diploma voldoende vak- en praktijkkennis om in een functie als teelttechnisch adviseur of als crop manager aan het werk te gaan.

Waarom een akkerbouw- of tuinbouwstudie in Dronten?

Het ondernemende karakter van de hogeschool

Een groot deel van onze studenten heeft affiniteit van de agrarische sector. Hun ouders of familie hebben een agrarisch bedrijf, maar dat hoeft niet per se. Sommige hebben geen agrarische roots, maar vinden het gewoon een prachtige sector!

Praktijkbedrijven op loopafstand van de hogeschool

Dichtbij onze hogeschool vind je Aeres Farms. Hier staan onze melkveebedrijven, varkens- en pluimvee- en akkerbouwbedrijf. Op deze locatie krijg je geregeld praktijklessen en kun je deelnemen aan Aeres Studentbedrijven. Als deelnemer aan Aeres Studentbedrijven ben je een jaar lang medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van bijvoorbeeld het akkerbouwbedrijf.

Studenten komen uit heel NL

Bij ons op school hoor je niet alleen Gronings dialect, maar ook Twents, Zeeuws en ABN. Onze studenten komen vanuit heel Nederland! Dat maakt dat je ontzettend veel van elkaar kunt leren. Boeren op de Groninger klei is toch anders dan in het Zuid-Hollands veenweide gebied! Studenten vinden het enorm leuk en interessant om ervaringen met elkaar te delen, van elkaar te leren en zelfs bij elkaar op excursie te gaan!

Veel vraag naar onze afgestudeerden

Wist je dat het werkveld erg enthousiast is over onze afgestudeerden? Wil je graag als adviseur aan het werk? Dan zit je met een diploma van Aeres Hogeschool Dronten goed. Studenten krijgen tijdens hun vierde jaar geregeld de vraag of ze na het behalen van hun diploma komen werken bij bijvoorbeeld hun stagebieder.

Bekijk onze studies op het gebied van tuinbouw en akkerbouw:

Studievoorlichting Tuinbouw & Akkerbouw

Twijfel je nog welke studie je wilt gaan volgen of weet je het helemaal nog niet? Kijk dan naar de studievoorlichting van onze studie Tuinbouw & Akkerbouw, misschien helpt het jou om een keuze te maken. Aan de hand van leuke en interessante voorbeelden geven studieleider Bettie Tijsseling en student Raymond Sweertman jou een kijkje in deze studie. Waarom is deze studie zo interessant en in welke functies kun je na het behalen van je diploma terecht komen?

Studievoorlichting AO Tuinbouw & Akkerbouw

Of kijk naar de voorlichtingsvideo van onze studie Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw. Hier vertellen onze studieleider Bettie Tijsseling en student Nina Koeman jou alles over de 4 jarige en de 2 jarige Associate Degree variant. Waarom is het belangrijk dat je een passie hebt voor ondernemen in de tuinbouw of akkerbouwsector, wat houdt de studie in en wat kun je na het behalen van je diploma gaan doen? Alleen ondernemen of nog meer?

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je in september een studie bij ons komen volgen? Lees hier hoe je je aan kunt melden! Zit je met toch nog wat vragen? Stuur een mail naar: info.hogeschool@aeres.nl.