Aeres Hogeschool Wageningen

Proefstudeerdag Wageningen

Date -

Heb jij al een opleiding bij Aeres Hogeschool Wageningen op het oog? Tijdens een Proefstudeerdag ontdek je ├ęcht hoe het is om bij ons te studeren. Samen met andere studiekiezers volg je een programma met diverse lessen en workshops.

Waarom proefstuderen?

Door het volgen van lessen krijg je een realistische indruk van de opleiding. Zo ontdek je of je de lesstof en de manier van studeren leuk vindt. En niet onbelangrijk: hoe de sfeer op de opleiding is!

Daarnaast leggen onze studenten en docenten uit hoe studeren op het hbo verschilt van studeren op de havo of op het mbo. 

Voor wie?

Proefstudeerdagen zijn bedoeld voor havisten en mbo'ers die in het laatste of voorlaatste jaar van hun opleiding zitten. Voor mbo'ers is er op de Proefstudeerdag extra aandacht voor doorstromen van het mbo naar het hbo. Lees daarover meer onder de aanmeldknop.

Programma

10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Vakinhoudelijke les
11.45 uur Rondleiding door het gebouw
12.15 uur Presentatie door tweedejaars studenten
13.00 uur Lunch
13.30 uur Onderwijskundige les
Aansluitend Studiekeuzegesprek (optioneel)

Proefstuderen voor mbo'ers: extra aandacht voor doorstromen naar het hbo

Kennis van je vak heb je al in huis. Daarmee kún je straks na het mbo direct een baan zoeken. Maar heb je weleens gedacht aan wat je nog meer met deze kennis kunt doen? Lesgeven bijvoorbeeld, of in het bedrijfsleven andere mensen adviseren. Met een hbo-diploma heb je andere kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Best interessant, toch?

De overstap van een mbo naar hbo kan lastig zijn. Je leert en studeert op een andere manier en daarnaast wordt er veel van je verwacht als student op het hbo.

Een Proefstudeerdag helpt je om te bepalen of een hbo-studie bij je past. We leggen je uit waar je op moet letten bij het doorstromen van het mbo naar het hbo. Ook zijn er studenten aanwezig die je kunt bevragen over hun ervaringen op het hbo.