Studenten zittend krijtbord

Knowledge Building Summer Institute

Date -

Knowledge Building is een innovatieve benadering waarbij leerlingen, studenten en docenten samen werken aan de ontwikkeling van kennis ten behoeve van de gemeenschap. Hierbij kun je denken aan de klas, maar ook je stad of een regio. Leerlingen en studenten werken samen aan het ontwikkelen van ideeën op basis van een inspirerend vraagstuk. Ideeën worden uitgewerkt door onderzoek te doen en kennis op te halen en deze te verwerken.

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen?

Het evenement wordt gehouden van 21 t/m 24 augustus en de deelname is gratis. We vertellen je hieronder graag meer over het Knowledge Building Summer Institute.

Samen werken aan kennis

Knowledge Building is een innovatie pedagogisch-didactische benadering waarbij leerlingen, studenten en docenten samen werken aan de ontwikkeling van kennis ten behoeve van de gemeenschap. Bij gemeenschap kun je denken aan de klas, maar ook je dorp, je stad of een regio. Leerlingen en studenten werken samen aan het ontwikkelen van ideeën op basis van een voor de groep spannende vraag. Ze werken ideeën uit door onderzoek te doen en kennis op te halen en te verwerken uit gezaghebbende bronnen.

Drie voorbeelden van spannende vragen:

• Kunnen dieren praten?
  • Hoe werken bomen samen?
  • Wat is de invloed van Google op onze kennis van de wereld?

Knowledge Building is ook co-creatie voor duurzaamheid: als leerlingen en studenten leren samen onderzoek te doen, ervaren ze nog beter hoe vraagstukken altijd spannender zijn dan het lijkt, verschillende kanten hebben en vanuit verschillende perspectieven kunnen worden benaderd.

Onderzoekers uit de Knowledge Building Community, ondersteunen dit onderwijs met online omgevingen zoals Knowledge Forum, een platform waarin leerlingen hun ideeën met elkaar kunnen testen, bevragen en verrijken. Resultaten met leerlingen uit basisonderwijs laten zien dat motivatie, eigenaarschap en het gevoel van verbondenheid van leerlingen toeneemt als de docent dit gezamenlijke leerproces goed ontwerpt en begeleidt.

Spreekt dit type leren jou aan?

• Heb je zelf ervaringen met co-creatie door leerlingen en wil je deze ervaringen delen?
  • Heb je een uitdaging voor het komend schooljaar op dit gebied waarbij je hulp kunt gebruiken?

Dan is de 3-daagse conferentie Knowledge Building Summer Institute iets voor jou.

Tijdens deze conferentie werken we drie dagdelen in design sprints waarin een vraag, plan of ambitie van docenten zoals jij, centraal staat. Experts helpen je om de centrale vraag verder uit te werken en te komen tot een lesontwerp waarmee jij aan de slag kunt. We horen je denken, 3 dagdelen aan het eind van mijn vakantie….What’s in it for me?

Je gaat naar de Summer School en je neemt mee:

• Een vraag, een plan, een vaag idee over co-creatie met jouw leerlingen…

Je doet mee aan de Summer school en je maakt mee:

• Gesprekken met bevlogen experts uit verschillende landen
  • Ontwerpsessies waarin ideeën worden uitgewerkt in concrete werkvormen
  • Mooie ontmoetingen met mensen die net zo bevlogen zijn als jij
  • Kennis over Knowledge Building Principles
  • Gezelligheid in een heerlijke groene omgeving in het mooie Wageningen

Je verlaat de Summer School en neemt mee:

• Een inspirerend netwerk
  • Concrete werkvormen voor het nieuwe schooljaar
  • Inspiratie voor nieuwe ideeën en praktijkgericht onderzoek