Ontwikkelen Ontward Openbare les Manon Ruijters Horizon

Ontwikkelen Ontward – Openbare les door prof.dr. Manon Ruijters

Date -

In april 2021 werd Manon Ruijters, lector Professionele identiteit en organisatieontwikkeling aan Aeres Hogeschool Wageningen, getroffen door een hartstilstand na een openhartoperatie. Sindsdien is ze aan het revalideren en gaat het gelukkig steeds beter.

In de afgelopen periode heeft ze daardoor het leren en ontwikkelen op totaal andere manieren kunnen ervaren en bestuderen. Het zette haar aan om haar eigen ontwikkelidentiteit, zoals al in de steigers gezet door een van de onderzoeksgroepen, goed onder de loep te nemen. Grip krijgen op haar eigen ontwikkelidentiteit was cruciaal om van nul af aan alles weer te leren.

Een heldere ontwikkelidentiteit is essentieel voor een leven lang leren en ontwikkelen, met alle uitdagingen die daarbij horen. Het geeft antwoord op de vraag naar wie je bent in je manier van leren en ontwikkelen, wat onvervreemdbaar van jou is en wat jou je eigen kleur geeft. Wanneer je daar meer beeld bij hebt, kun je ook beter zelf sturing geven aan je leren en ontwikkelen en wordt het voor een organisatie makkelijker om dat te ondersteunen.

Uit het onderzoek en Manons persoonlijke ervaringen zijn nieuwe inzichten ontstaan die zij graag met u wil delen. Omdat revalideren en leren met name collectieve processen zijn, doet ze dat niet alleen maar in samenwerking met onder meer Robert-Jan Simons, Gerritjan van Luin, Rika Schut en Björn Prevaas. Het belooft een mooie voorstelling te worden!

Aanmelden

In verband met grote interesse in de lezing zijn er helaas geen plekken meer beschikbaar.

Ontwikkelen Ontward Openbare les Manon Ruijters Balancing