Studenten MLI in gesprek

Ronde Tafel Professionele identiteit en Professional Agency: met Manon Ruijters

Date -

Het wordt steeds belangrijker om te weten waar je als professional voor staat, wat je basis is, wat jou je kleur geeft, kortom; wat is je professionele identiteit? Zeker in het vakgebied van leren en ontwikkelen in (onderwijs-) organisaties heb je hier mee te maken als adviseur, ontwerper, trainer, docent, lerarenopleider, beleidsmedeweker, leidinggevende, HR-medewerker etc. De vraagstukken waar we aan werken worden bovendien complexer en vragen om intraprofessionele samenwerking. Steeds vaker gaat het daarbij ook om ‘professional agency’. Waar gaat het dan eigenlijk over? Hoe ontstaat het? Wat kun je er wel en niet aan doen? En natuurlijk hoe verhoudt dit zich tot professionele identiteit?!

Praktijkvraagstukken

Aeres hogeschool Wageningen organiseert met het lectoraat Professionele Identiteit en de Master Leren en Innoveren een Ronde Tafel over de thema’s Professionele Identiteit en Professional Agency. Wij zetten Ronde Tafel in om een goed en gelijkwaardig gesprek te voeren tussen professionals uit allerlei domeinen die graag eens met elkaar van gedachten wisselen over praktijkvraagstukken op het vlak van leren, ontwikkelen, organisatieontwikkeling, professionele identiteit en professional agency. Het gaat daarbij om de toepassing in de eigen organisatie. De Ronde Tafels zijn gericht op het vergemakkelijken en verbeteren van de toepassing van theorie in de praktijk. Het gaat hier dus niet om het aanreiken van basiskennis. We vertrekken vanuit eigen vraagstukken en pakken die aspecten op die niet vanzelfsprekend lopen. Daarbij gaan we ervan uit dat diversiteit in de groep en een kleine groepsomvang het proces ondersteunen.

Stevig (leren) staan

Meld je aan en ontvang ook het boek ‘Stevig (leren) staan'. 'Stevig (leren) staan' helpt met theorie, praktijkvoorbeelden en handreikingen om het werken aan identiteit een vaste plek te geven in beroep, organisatie en opleiding.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Dan kun je je aanmelden via onderstaande button. Het aantal plekken is beperkt tot 12.

Programma en locatie

Het programma ziet er als volgt uit:

• 16:00 uur Inloop en ontvangst
  • 16:30 uur Inhoudelijke en praktische ontmoeting en uitwisseling
  • 18:45 uur Einde programma

Deze Ronde Tafel-sessie kost € 50,-. Daarvoor ontvang je het boek en serveren we een kleine warme maaltijd. De betaling is vooraf via een link in het aanmeldformulier. Als je annuleert voor 15 maart, ontvang je de deelnamekosten retour. Na 15 maart vindt er geen restitutie meer plaats.

We ontmoeten je graag bij:
Aeres Hogeschool Wageningen
Mansholtlaan 18