Groot College Mariska van Asselt over dierenwelzijn

Groot College

Date -

Mensen -burgers èn veehouders- houden van dieren.Toch hebben ze vaak verschillende opvattingen over hoe je dieren moet houden. Wat zijn die verschillen en waardoor worden ze veroorzaakt? Komt dat door een verschil in kennis of is er meer? En vooral, hoe kunnen we met die diversiteit van meningen omgaan?

Houden van dieren; omgaan met een diversiteit van opvattingen

Mariska van Asselt

Op dinsdag 14 januari bespreekt Mariska van Asselt (docent-onderzoeker diergezondheid en -welzijn) in een Groot College de verschillende opvattingen van burgers en veehouders over het houden van dieren. Ze gaat in op de relatie tussen deze opvattingen, verschillende belangen, emoties en morele waarden. Inzicht hierin is relevant voor de ontwikkeling van een toekomstbestendige houderij.

Programma en aanmelden

Datum:  dinsdag 14 januari 2020
Tijden:   15.15 uur inloop
             15.30 - 16.15 uur Groot College
             16.15 uur borrel en einde
Locatie: restaurant Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 4 in Dronten

Wilt u het Groot College bijwonen? Meld u dan aan via onderstaand aanmeldformulier.