Inspiratiesessie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid na 2020

Date

Hoe ziet de toekomst van jonge boeren eruit? Na 2020 gaat het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) op de schop. Wat is het GLB precies en welke impact heeft het Europese beleid op boerenbedrijven? En wat heeft de Brexit ermee te maken?

Iris Bouwers neemt het publiek tijdens deze inspiratiesessie mee in de wereld van lobby in de 'Brusselse bubbel’ en licht een tipje van de sluier op: komt er betere steun voor jonge boeren? En hoe gaat het GLB er in de toekomst uitzien?

Programma

  • Datum:     dinsdag 19 maart 2019
  • Tijd:          12:50 - 13:10 uur, met aansluitend een netwerklunch
  • Locatie:    Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2, Dronten

Aanmelden is niet nodig. Wij kijken uit naar uw komst en zien u graag op tijd verschijnen.

Iris Bouwers

Iris Bouwers (25 jaar) runt samen met haar ouders een gemengd bedrijf met akkerbouw en vleesvarkens in het Drentse Zuidwolde. Daarnaast is ze vice-voorzitter van zowel het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) als van de Europese Raad voor Jonge Boeren (CEJA). Namens NAJK behartigt ze de belangen van zo’n 8000 Nederlandse jonge boeren en tuinders bij het Europees Parlement. Namens CEJA doet ze dit namens ongeveer 2 miljoen Europese jonge boeren bij de Europese Commissie. Van 2014 tot 2018 was Iris gemeenteraadslid in Dronten.