Knaagdierbeheersing

Start Docententraining Knaagdierbeheersing

Date -

Deze 2-daagse training is opgezet voor mensen die trainingen (willen) verzorgen voor knaagdierbeheerders en heeft als doel docenten vakdidactisch en vakinhoudelijk bekwamen voor het geven van trainingen over Knaagdierbeheersing aan knaagdierbeheerders.

Inhoud

De training bestaat uit 4 dagdelen vakdidactiek en vakinhoud, een periode van oefenen in de praktijk en een formatieve beoordeling van de praktijk. De inhoudelijke vakexpert en een vakdidacticus verzorgen samen de vier dagdelen. De expert geeft de les over de vakinhoud, de didacticus bespreekt met de groep de ingezette werkvormen en reflecteert met de groep op de leereffectiviteit, het leerproces en verbind deze aan de theorie. 

Aan het einde van de cursus weet je wat knaagdierenbeheersing inhoudt, waarom knaagdierenbeheersing uitgevoerd wordt op de manier passend bij wetgeving en maatschappelijke beweging en waartoe de ontwikkelingen rond de knaagdierbeheersing dienen en hoe daar mee om te gaan. Naast deze vakkennis behandelen we ook didactiek: instructie geven, theorie aanbieden, presentatievormen, didactische werkvormen en procesbegeleiding bij veranderprocessen komen aan bod.