Ventureclass 'Producten uit mest... Jazeker, doe mee!

22 maart 2018
Voor boeren is de afzet van het (runder)mestoverschot niet goedkoop. Deze mest wordt gezien als een probleem in plaats van een waardevolle groene grondstof voor de synthese van nieuwe producten. In het RAAK project ‘Cirulaire Rundermest’ werkt Aeres Hogeschool samen met met 12 MKB-bedrijven aan de omzetting van rundermest in marktconforme producten.

Michiel Klaassen (Projectleider van het RAAK project en docent-onderzoeker Aeres Hogeschool Dronten) schetst welke halffabricaten uit rundermest te winnen zijn met nieuwe scheidingstechnieken. Hij zal de deelnemende studenten uitdagen om voor deze halffabricaten nieuwe afzetmogelijkheden te bedenken. Welke circulaire producten kun je maken? Is dit economisch haalbaar? En hoe moet ik dit communiceren naar de markt?

In de Ventureclass van donderdag 22 maart werk je in een team ideeën uit. De winnaar(s) worden uitgedaagd om hun creatieve idee voor te leggen aan het consortium van bedrijven in het RAAK project.

Programma
Datum:         donderdag 22 maart 2018
Tijd:              13.30-17.00 uur
Locatie:        Green Venture Lab
                        De Drieslag 1, Dronten

Aanmelden
Ben jij ambitieus, creatief en wil je jouw steentje hieraan bijdragen? Geef je op en stuur voor 19 maart een mail naar: evenementen.hogeschool.dronten@aeres.nl. Vermeld in de email: je naam, studie en studiejaar.

(Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar reageer dus snel)