Save the date: Symposium Centre of Expertise Agrodier

2 november 2017

Op donderdag 2 november aanstaande vindt op de locatie van Van Hall Larenstein in Velp het symposium ‘Resultaten en kansen Centre of Expertise Agrodier’ plaats. Tijdens dit symposium willen we de resultaten van 4 jaar Centre of Expertise Agrodier presenteren en ingaan op de kansen die er liggen in de toekomst.

Het Centre of Expertise Agrodier is een samenwerkingsverband tussen de agrarische hogescholen Aeres hogeschool, InHolland, HAS hogeschool en Van Hall Larenstein. In deze 4 jaar is een sterke samenwerking ontstaan, onder meer met het bedrijfsleven door middel van de vele projecten die onder het Centre zijn uitgevoerd. Het CoE Agrodier heeft een grote bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de Agrifood-sector door de bundeling van expertise, passie en talent. Voorbeelden van uitgevoerde projecten kunt u vinden op www.groenkennisnet.nl/nl/coe/coes/agrodier.htm.

Ter ere van dit symposium wordt er ’s middags een bedrijvenmarkt georganiseerd en worden er presentaties van de diverse projecten door lectoren, docent-onderzoekers en studenten gegeven. Dit is voor iedereen vrij te bezoeken (gratis) en biedt de ideale mogelijkheid om te netwerken voor stage- en of baanmogelijkheden! Vanuit de deelnemende hogescholen binnen het Centre zullen er bussen beschikbaar zijn die naar de locatie rijden.

13.30-16.00: Bedrijvenmarkt

13.30-13.45: Biomimicry: an innovative tool for sustainable solutions in agri-food door lector/onderzoeker Mauro Gallo (InHolland, Aeres Hogeschool en Van Hall Larenstein)

13.50-14.05: Project ‘Natuurlijk boeren’ (HAS Hogeschool)

14.10-14.25: Project ‘Aquatische landbouw’ door studente Chrissy van den Dool samen met Anna Koornneef (innovatieprojectleider Veenweiden Innovatiecentrum) (InHolland)